Radiator

Radiatorer

På bels.dk har vi alt hvad hjertet begærer af varme- og styreenheder i form af radiatorer. Shop kvalitetsradiatorer til fjernvarme og markedets bedste el radiator samt smart termostater til billige priser. Køb en ny pæn radiator fra bl.a. Thermrad og Danfoss til hjemmet, vådrum og offentligt brug eller søg i vores udvalg af ventiler og tilbehør som radiator skjulere og covers, så du kan skabe en harmonisk karnap. Vi tilbyder dobbelt rosetter, rørføring og materiel til installation og opsætning til en skarp pris. Kontakt os på info@bels.dk, hvis du har spørgsmål til et produkt, leverance eller ønsker et tilbud.

sort-descending
 • Vertical plan 21-1800-400 hvid - Billede 1

  Fjernlager

  Varenummer: 4037486140209
  Pris pr. Styk
  Vores pris 4.436,11 kr. 3.548,89 kr. Vejl. Pris 6.753,31 kr.
  Thermrad- Logo
 • Vertical plan 22-1800-600 hvid - Billede 1

  Fjernlager

  Varenummer: 4037486140346
  Pris pr. Styk
  Vores pris 8.066,20 kr. 6.452,96 kr. Vejl. Pris 12.279,56 kr.
  Thermrad- Logo
 • Thermrad s8 plan rad. 22-h600-l600 520w - Billede 1

  Fjernlager

  Varenummer: 5410369360823
  Pris pr. Styk
  Vores pris 1.932,61 kr. 1.546,09 kr. Vejl. Pris 3.465,04 kr.
  Thermrad- Logo

3 varer

Fordele ved radiatorer i forhold til andre opvarmningsmetoder

Indrømmet, gulvvarme er dejligt. Du slipper for at se på permanente opvarmningskilder, men det kan være en større og relativt dyr opgave at trække og få indlagt PEX rør, når det ikke er tænkt ind da ejendommen blev bygget. 100.000 og 300.000 kroner får hurtigt ben at gå på. Det betaler sig ikke altid at gå fra radiator til støbning af gulvvarme – max anbefalingen på 27° rækker ikke 100% i ældre byggeri.

En radiator er fintfølende overfor justeringer - et plus, hvis energioptimeringen halter. Traditionelle varmekilder virker ved, at der ledes vand fra fjernvarmeanlægget igennem metalkabinettet, som så afgiver varme i rummet. Der fås masser af radiatorer i flot slim design, som nemt etableres og er rengøringsvenlige. Det er ovre de dage, hvor radiatorerne langs vinduerne i klasseværelset nærmest stjal al pladsen og opmærksomheden. En flad tynd slimline model er klart at foretrække.

Gas og el varmekilder får til at løbe koldt ned ad ryggen i disse krisetider. El skønnes dobbelt så dyr som opvarmning med gasovn. Kontra petroleum kan du gange med tre! I nogle kommuner og sommerhusområder er der ikke adgang til fjernvarme. Med en energibesparende el radiator vil du kunne mærke forskel på acontobeløbet, også på olie radiatorer.

Valg af den rigtige radiator til dit hjem

Drypper din radiator eller afgiver den ingen varme? Når du afmonterer et utæt varmepanel og skal tilslutte et nyt, nytter det ikke kun at tænke i fritstående eller plan design og hvad den koster. Montering og ophæng skal med i overvejelserne. Du kan ofte skjule radiatorrør – og behøver ikke være stærk i DIY, medmindre du vil skabe de perfekte rørskjulere og rosetter i træ. 

Fortrækker du konvektion fremfor stråling, er en lav S8 radiator let at placere ved glas- og vinduesparti – det gælder også Purmo. Konvektionsprincippet fungerer ved, at den kolde luft opvarmes om og om igen. Den varme luft søger opad, den kolde skubbes mod gulvet. Snakker vi radiator til badeværelse er korrosionsbestandighed vigtig at have for øje.

En lille, smal radiator er super, men tænk over indretning, møblering og hvor stort et rum, du skal opvarme. Skal den være 3 lags, høj, vertical eller lodret og hvilke beslag og hyldeknægte er nødvendige. Du kan vælge modeller på 250W til 1400W, dem på 1000W er især populære. Højde længde ligger ofte på 600 x 1000 mm, men sikr optimal vand og varmecirkulation. 

Det er ikke optimalt, at din sofa står foran eller du skal til at udskifte og fjerne gulv der hvor en brugt radiator har stået. For at undgå blokering og få det fulde varmeudbytte, skal der være 15-20 cm mellem radiator og sofamøbel.

Din firbenede ven bliver næppe tilfreds, hvis dens vante hylde og lune katteseng pludselig ikke er der fordi, du har valgt en moderne panel radiator i sort. Selv håndklædet har jo dets egen tørrer. Radiator planter vil trives uanset. Skulle lakken få en ridse, er udgiften til spraymaling overkommelig. Mal gerne med radiatorpensel.

Hvor opholder du dig mest? Vil du kunne flytte rundt uden at give køb på komfortvarmen i sommerhuset, er en el-radiator oplagt, da den sluttes til stikkontakten. Overvej om du ønsker en mekanisk, elektronisk eller digital føler, du kan styre via wifi. Det kan være rart at have fjernkontrol, hvis du udlejer dit sommerhus og gæsterne glemmer at slukke. 

Har du sagt electric radiator, har du automatisk sagt Adax – dette norske mærke er blandt de mest solgte i det kølige Skandinavien. Nobø og Telco 400W el radiator følger effektivt trop. 

Nogen ser en fidus i infrarød radiator typer, som opvarmer væggene i stedet for luften og derved holder længere og mere effektivt på varmen. De bliver utroligt varme og kan benyttes på særlige områder såsom lager eller til tørring af bygninger, dog anbefaler vi at konsultere en fagperson omkring sikkerhed.

Energibesparelse med radiatorer: Tips og tricks

Den enkleste måde at spare på varmen er at beregne radiatorstørrelsen korrekt. Hiv lommeregner og datablad frem, og divider radiatorens ydeevne med watt pr. m2, så har du et godt udgangspunkt for de antal kvadratmeter den vil kunne opvarme. 

Gennemgå bedst i test nøje og sving jævnligt en radiatorbørste over rist og lameller, så du renser for støv og varmefordelingen er i top. Bor du i et ældre hus kan alufolie isolering bag radiator være en ide. Udnyt i øvrigt solstrejf og lad persienner og gardin være trukket fra i dagens løb og gå tætningslisterne efter for træk og kulde. 

Bliver radiatoren ikke varm, er det måske et spørgsmål om at skifte en gammel radiator termostat med en type a la Danfoss Ally eller Eco Thermostat. Den sensor åbne døre og vinduer, har ferie- og ugeplanlægning samt frostsikring. Kort udluftning ca. 5 gange om dagen med radiatorerne slukket er klart det bedste for indeklimaet. Et system som dette kan gøre det lettere at holde en ensartet temperatur – samtidig mindskes risikoen for kondens og skimmelsvamp.

Skal du holde fest, kan du som oftest godt skrue lidt ned for varmen. Flere mennesker samlet vil få temperaturen til at stige, og det kan du jo lige så godt udnytte. Når tømmermændene har lagt sig, kan du med fordel sætte dig ind i termostat indstilling på fjernvarmeanlægget, hvis du vil spare et par 1000 kroner på varmeregningen. Den regulerer nemlig hvor varmt vandet bliver i dine radiatorer. I forår og sommerhalvåret skal det helst ligge på 35-45 grader, melder snemand frost sig på banen, skal du op omkring 50-65 grader. 

Luft i radiator er ikke unormalt, dog nedsættes ydeevnen. Larmer eller varmer den kun i toppen, er den gal – udluftning kan ske med og uden nøgle. Følg denne guide til, hvad du kan gøre, hvis radiatoren er kold, klikker, suser eller ligefrem piver og hyler. Vi giver desuden fif til at afhjælpe støjgener ved gulvvarme, og hvordan du tømmer dine radiatorer for vand. Varmekildens fremløbstemperatur har meget at skulle have sagt – læs mere her.

loader
Indlæser...