Ventilatorer

God ventilation og daglig udluftning i hjemmet er en vigtig forudsætning for et godt indeklima. Varm og fugtig luft kan i værste fald føre til skimmelsvamp og er hverken sund eller behagelig at opholde sig i over en længere periode. Især på badeværelset kan det være nødvendigt at investere i en ventilator, som kan forvandle varm og fugtig luft til tør, frisk luft.

Hos Bels har vi et stort udvalg af ventilatorer til alle husets rum - til lave og konkurrencedygtige priser. Hvad enten du er på udkig efter en badeværelsesventilator, en ventilator til kontoret, en røgsuger eller en emhætte, finder du det her. Bestiller du inden kl. 17:00 (fredag 14:30), afsender vi din bestilling selvsamme dag.

Ventilator til badeværelset

God ventilation i hjemmet er vigtigt for at opretholde et godt og sundt indeklima. Især på badeværelset er det vigtigt at få luftet ud efter et bad, ikke mindst fordi den fugtige luft på længere sigt kan føre til fugtskjolder og skimmelsvamp. Desuden er fugtig luft ikke sund at indånde over en længere periode og ubehagelig at opholde sig i.

 

Heldigvis er det forholdsvis nemt at komme fugtig luft til livs. Noget så simpelt som at åbne et vindue og lufte ud kan gøre en verden til forskel. Husk også at lufte godt ud, hvis du tørrer vasketøj indendørs. Derudover er det en god ide at investere i en ventilator til badeværelset. En badeværelsesventilator sørger for at udskifte den varme, fugtige luft med frisk luft og mindsker dermed risikoen for fugt og skimmelsvamp.

 

Hos Bels har vi et stort udvalg af ventilatorer med forskellige funktioner og fordele. Vil du gerne undgå selv at skulle stille på og tænde/slukke ventilatoren, kan det være en fordel at vælge en ventilator med indbygget fugtstyring (/hygrostat), som selv slukker og tænder, når det er nødvendigt. Denne type ventilator giver den mest optimale udskiftning af luft på badeværelset og sikrer samtidig, at ventilatoren ikke bruger unødige mængder strøm.

Ventilation i husets øvrige rum

Det er selvsagt også vigtigt at få luftet ud i husets øvrige rum. Ofte kan du nøjes med at åbne et par vinduer og skabe gennemtræk, så indeluften bliver blandet med frisk luft udefra. Daglig udluftning giver et bedre indeklima og virker forebyggende mod fugt og skimmelsvamp.

 

På varme sommerdage kan det dog være svært at skabe gennemtræk. Måske kommer du ligefrem til at længes efter den danske blæst. Hvem skulle have troet det? På sådanne dage er en klassisk bord- eller gulvventilator guld værd - især hvis du for eksempel sidder på kontor med mange andre mennesker, som afgiver kropsvarme til resten af rummet. Luft til hovedet gør det nemmere at koncentrere sig og samle sig om de arbejdsopgaver, der ligger foran én.

 

Måske døjer du omvendt med at få ordentlig træk i skorstenen om vinteren, når det er tid til at tænde op i brændeovnen og samles foran ilden. I så fald kan en røgsuger være en god investering. En røgsuger er et elektronisk apparat, som monteres direkte på din skorsten og skaber et undertryk i skorstenen, så røgen trækkes op i skorstenen i stedet for at slå tilbage i brændeovnen og ud i stuen. Denne type ventilator sørger med andre ord for, at din brændeovn får den rigtige mængde luft til fyringen. Hos Bels har vi et stort udvalg af røgsugere fra anerkendte producenter som for eksempel Exodraft, der er en af de førende på sit område.

 

Køkkenet er endnu et af de rum i huset, hvor det er vigtigt at få ventileret luften regelmæssigt. Især er den rette emhætte en vigtig forudsætning for at få fjernet mados, lugt og fedt i køkkenet. Skal du have ny emhætte, er der især to ting, du bør være opmærksom på: Først og fremmest er det nødvendigt at undersøge, hvilken sugekapacitet din emhætte skal have for at kunne ventilere luften optimalt. Det afhænger af køkkenets størrelse. En god huskeregel er, at en emhætte skal være i stand til minimum at udskifte luften i køkkenet 10 gange i timen. For at udregne den nødvendige kapacitet skal du altså blot gange køkkenets højde, længde, bredde og gange det tal med 10.

 

Ligger dit køkken i forlængelse af spise- eller opholdsstuen er det desuden væsentligt at vælge en emhætte, som ikke larmer mere end højst nødvendigt.

 

Hos Bels forhandler vi kvalitetsemhætter og ventilationssystemer fra fra både Thermex og Exhausto. Har du brug for vejledning til, hvilken ventilator du bør vælge, er du altid velkommen til at kontakte os via vores e-mail-formular eller sende en mail til info@bels.dk. Vi besvarer din henvendelse hurtigst muligt og senest 24 timer efter, vi har modtaget den.

Bestiller du inden kl 17:00 (fredag 14:30), afsender vi din ventilator samme dag. Husk at du altid har 14 dages fortrydelsesret.

loader
Indlæser...