Filtre

Beskyt dit anlæg med et ventilationsfilter

Dit ventilationsanlæg skaber et sundt indeklima, men for en optimal effekt, skal du huske at skifte filter deri hyppigt. 

Filteret beskytter dit anlæg, så der ikke sætter sig støv og andre ting fast i det - og det er tilmed helt ukompliceret at skifte. Der findes mange forskellige slags, og det er derfor vigtigt at finde det rigtige ventilationsfilter til dit anlæg. 

Et ventilationsfilter hjælper med 

At beskytte dit ventilationsanlæg mod at bryde sammen 

At bevare et sundt indeklima

Hvordan vælger du det rigtige filter?

Når det kommer til valg af filter, har det stor betydning, om du bor et sted med meget støv udefra, med røg fra brændeovne eller med meget trafikforurening. Der findes desuden filtre, som er særligt fordelagtige til personer med pollenallergi, astma eller høfeber. 

Tag et kig på vores brede udvalg af filtre til fordelagtige priser og læs med her for at finde frem til det filter, der passer bedst til netop dit anlæg og dine behov. 

Vælg mellem tre typer af ventilationsfiltre

Overordnet set findes der tre typer af filtre til ventilationsanlæg, som renser luften for partikler i forskellig grad. De fleste ventilationsanlæg bruger typen G4, men det kan være, at dit behov passer bedre sammen med et af de andre. 

1. Groft filter (G4) - fjerner de støvpartikler, du kan se med det blotte øje.

2. Mellemfint filter (M5) - fjerner langt de fleste partikler, men ikke de helt små.

3. Fint filter (F7) - fjerner de helt små partikler, såsom pollen.

Udskift ventilationsfilter hyppigt for at opnå det bedste resultat 

For at opnå det bedste resultat skal filteret skiftes minimum en gang om året. Vi vil dog anbefale, at du skifter hver 6.-9. måned, så du er helt sikker på, at filteret virker optimalt. 

Hvis du bor et sted med meget luftforurening, skal du måske skifte hyppigere. Et filter fyldt med støv har ikke den ønskede effekt og filtrerer dermed ikke alle de skadelige partikler fra. 

Sådan virker det

Et ventilationsfilter består af et ind- og udsugningsfilter. Det renser den udefrakommende luft og holder anlægget fri for støv, så der kommer ren luft ud igen.

Filteret har den fornemme opgave at beskytte anlægget, så der ikke sætter sig støv, insekter og skidt fast, som i værste tilfælde kan ødelægge anlægget. Det er også med til at holde et rent og sundt indeklima - både for allergikere, men også for alle andre. 

Når du skifter filter, er det en god idé at støvsuge og rengøre anlægget der, hvor filteret sidder. På den måde opnår du det bedste resultat uden at belaste anlægget. Dog må du aldrig støvsuge selve filteret - skift hellere til et nyt. 

Udover de klassiske filtermåtter har vi også kanalfiltre, der er formet, så det passer til ventilationsrør. 

En nem vej til et sundt indeklima 

Det er vigtigt at lufte ud i hjemmet for at opretholde et godt indeklima - gerne 2-3 gange om dagen. Men når du gør det, fyrer du også for fuglene og lukker al varmen ud, hvilket ikke er gavnligt energimæssigt. 

Med et ventilationsanlæg bliver luften skiftet ud hver time hele året rundt, hvilket er meget mere fordelagtigt. Filteret hjælper med at rense den luft, der kommer udefra, og samtidigt holde skadelige partikler fra døren. 

Vi forhandler filtre af forskellige mærker og hjælper dig altid gerne på vej, så du kan finde det helt rette og i den ønskede prisklasse. 

Ventilationsfilter til pollenallergikere

Det er hårdt for pollenallergikere at komme igennem pollensæsonen. Stoppet næse, konstant nysen og kløende øjne kan i den grad gå ud over livskvaliteten. 

Med filtertypen F7, der også er kendt som et pollenfilter, kan indeklimaet blive kraftigt forbedret gennem pollensæsonen. Filteret filtrerer op til 99 % af partiklerne på over 2,5 µm (mikrometer) fra, hvilket har en stor effekt på, hvor mange partikler der trænger ind i hjemmet. 

For den bedste virkning kræves det, at døre og vinduer, så vidt muligt, holdes lukket. 

F7 er også effektivt til dig, der lider af høfeber, eller til dig, der blot ønsker at reducere sundhedsskadelige partikler fra trafikos og industri i dit hjem. De findes i en kombination med aktiv kul, som kaldes kulfiltre, og de er desuden med til at fjerne lugtgener. 

Har du brug for vores hjælp?

Det kan være svært at vælge det rette løsning, og vi står derfor altid klar til at hjælpe dig.

Vi går meget op i at give dig et udførligt svar på dine spørgsmål, og hvis du har brug for sparring, så skriv til info@bels.dk. 

Vi har ikke et telefonnummer, men benytter mail for dokumentation for de aftaler, der er lavet med dig, og for at have et godt overblik over tidligere korrespondancer. 

Vi svarer altid senest 24 timer efter din henvendelse. 

loader
Indlæser...