Belysning

Hos Bels.dk finder du alt du skal bruge indenfor belysning, inklusiv lyskilder, reservedele, lamper, ledninger og udtag. Så får du alt du skal bruge på et sted til en fordelagtig pris og i høj kvalitet.

Bels leverer inden- og udendørsbelysning til hjemmet, virksomheder og professionelle. Her finder du alt fra flotte designerlamper til indendørs brug, pæn og praktisk udendørs belysning og lovpligtig nødbelysning til virksomheder. Vi har lamper og belysning i en lang række flotte stilarter, så du er sikker på at finde noget, der passer til din smag og dit behov.

Vi sælger kun kvalitetsvarer, vi selv kan stå inde for. Alle vores varer ligger klar til hurtig levering bestil inden klokken 17 mandag-torsdag og inden 14.30 om fredagen for at få din vare leveret næstkommende hverdag.

Hvad er belysning?

Belysning hos Bels.dk er alt, der har med lys og lyskilder at gøre. Vi sælger selve lyskilderne - altså energisparepærer, lysstofrør, spots, halogen- og glødepærer, kompaktrør, damplamper samt LED-pærer og -strips.

Desuden får du indbygningsspots og lamper, inklusiv udendørslamper, lysarmaturer, skinner, nødbelysning og meget mere. Vi har også tilbehør og reservedele til belysning, blandt andet transformere, ophæng, fatning og starter til lysstofrør.

Hos Bels har vi produkter til belysning både til private hjem, virksomheder, institutioner m.m., så du kan finde lige det du behøver, uanset hvem du køber ind for.

Alt til belysning

Du finder et udvalg på over 50.000 produkter hos os, så du er sikker på at finde alt du har brug for til din belysningsinstallation på et sted. Vær opmærksom på at det kan være nødvendigt at tilkøbe lyskilder, lampeledning eller udtag til din installation ved køb af nogle af vores lamper. Se hvad der følger med under det enkelte produkt, og tilkøb resten du behøver til en særdeles attraktiv pris.

Godt at at vide om belysning - hvad er Ra, Lumen, Kelvin og Lux?

Belysning og lamper har både en praktisk og dekorativ funktion. De skal lyse op, så vi kan se tydeligt. I en del tilfælde kan det være deres primære funktion, eksempelvis i produktionsvirksomheder, som belysning til fælles opgange og indgange eller som lovpligtig nødbelysning. Andre steder skal belysningen også være en del af et æstetisk udtryk og bidrage med hygge og stemning - for eksempel i pauserum, fritidslokaler i skole og institution og i det private hjem. For at få den rigtige belysning, er der en række begreber, det kan være godt at kende.

Kelvin

Kelvin handler om hvorvidt lyset er såkaldt  varmt eller koldt lys - om det har blå, hvide eller rød/gule undertoner. Kelvin er ikke relateret til hvor kraftigt eller ‘hårdt’ lyset er, men udelukkende til lysets farveskala - om det er køligt, neutralt eller varmt. Almindeligt dagslys er køligt og har en kelvin på mellem 5000 og 7000 K, mens stearinlys er varme og har en kelvin på 1200 K. Kelvin bruges til at bestemme hvidbalance og regulere hvilken stemning lyset giver.  Lys bør også have en naturtro lystemperatur tilsvarende almindeligt dagslys, for at det er behageligt at arbejde i. Til stemningsbelysning foretrækker mange en neutral eller varm belysning med lavere K.

Ra

Er korrekt farvegengivelse vigtigt, skal du kigge på Ra - jo højere tal, jo bedre bliver farver gengivet. Det måles op mod klart sollys, der har en Ra på 100. Ra bør ligge på mindst 80, ellers bliver lyset mærkeligt at opholde sig i, fordi farver får en forkert tone. I eks tøjbutikker og på arbejdspladser, hvor der arbejdes med visuelle opgaver, er det vigtigt med en høj Ra.

Hårdt eller blødt lys?

Hårdt eller blødt lys handler om hvor meget kontrast og skygge lyset danner. Det bløde lys er enten afskærmet eller reflekteret af matte eller let ujævne overflader, så lyset bliver spredt ud i rummet. Til generel belysning og arbejdsbelysning er det mest behageligt med blødt lys uden for mange kontrakter og skygger. Det kan dog også få et rum til at se fladt og lidt kedeligt ud. Derfor bør stemningsbelysning have flere kontraster, uden dog at blive hårdt og skarpt.

Lumen

Lumen handler om hvor stor mængde lys, der sendes ud - altså hvor meget belysningen faktisk lyser op - hvilket førhen blev målt i watteffekt. E klassisk 40-watts pære måler 470 på lumen-skalaen, mens en lidt kraftigere 60-watts pære er på 800 lm.

Lux

Lux handler om belysningsstyrke og viser hvor stort et areal lyset oplyser. Det måles i lumen/m2 og der er krav til hvor høj lux skal være i arbejdsbelysning (500 lux) og klasselokaler (200 lux). Til læsning og skrivning bør lux være på 500, også selvom det er i hjemmet, du læser.

loader
Indlæser...