El gulvvarme

Hos Bels.dk finder du et stort udvalg af el-gulvvarmekabler og el-gulvvarmemåtter til dit hjem, som du kan bruge til effektiv opvarmning af dine gulve. Både kabler og måtter er nemme at installere, og er klar til at blive støbt direkte i gulvet. Se vores udvalg af el-gulvvarme her på siden.

El-gulvvarme - Effektiv opvarmning af dine gulve

El-gulvvarme er en nem og effektiv måde at opvarme et rum på, eksempelvis badeværelset. Det er desuden enormt behageligt at få varmet sine fødder på et gulv, som normalvis kan være meget køligt, som eksempelvis et flisegulv på badeværelset. I alle andre rum vil man måske kunne løse problemet med de kolde fødder ved bare at tage et par lune strømper på. Men det er bare ikke rigtig en mulighed, når man stiger ud af badet og lige skal tørre sig med sit håndklæde, før man kan få tøj på kroppen igen. Derfor kan det være enormt rart med el-gulvvarme, som giver varme direkte til dine fødder og videre til resten af din krop.

El-gulvvarme føles som regel også varmere end andre varmekilder, fordi det netop varmer fødderne op, som nok er den del af kroppen, som er allermest følsom over for kulde. Med varme fødder vil resten af den omgivende temperatur ligeledes føles varmere. Derudover er der også den ting med temperaturer, at varmen stiger opad. Så selvom der umiddelbart kan måles en behagelig stuetemperatur i et rum, så kan man altså godt risikere, at gulvet virker en del koldere end den omgivende luft i den resterende del af rummet.

Hvad er prisen på el-gulvvarme?

Prisen på el-gulvvarme varierer meget, og kan være afhænge af en række forskellige faktorer, eksempelvis:

  • Gulvtypen
  • Størrelsen på det rum, som skal opvarmes
  • Hvor godt isoleret dit gulv er
  • Hvilken type elgulvvarme, du vælger

Kan man bruge el-gulvvarme som primær varmekilde?

I nogle hjem ønsker man måske at anvende el-gulvvarme som primær varmekilde til opvarmning af boligen. Det har da også sine fordele, idet gulvvarme helt naturligt fylder mindre, både fysisk og visuelt, end traditionelle radiatorer eksempelvis gør.

Dog kan det godt gå hen og blive en bekostelig affære, når man vælger el-gulvvarme som det primære varmekilde, og mange vil derfor kun vælge at have gulvvarme i enkelte rum af boligen, eksempelvis på badeværelset. Her kan det til gengæld også være en stor fordel at have varme i gulvet - også selvom det måske er dyrere end at have radiator. Men her opvejer fordelene i høj grad for omkostningerne. For hvem hader ikke at træde ud på et iskoldt flisegulv, lige når man er steget ud af badet? Flisegulve kan nemlig være svære at holde varme, især om vinteren - også selvom den omgivende temperatur umiddelbart kan måles til at være på et behageligt niveau.

El-gulvvarmekabler eller el-gulvvarmemåtter?

Du kan eksempelvis vælge mellem el-gulvvarmekabler og el-gulvvarmemåtter, som har hver deres fordele. Begge typer har dog den fordel, at de er beregnet til at blive støbt ned i gulvet. Det er dermed en nem og hurtig måde at få etableret el-gulvvarmen på. Desuden har såvel kabler som måtter den fordel, at de har en lav byggehøjde, hvilket vil sige, at det er nemt at installere gulvvarmen både i stueetagen og på første sal.

El-gulvvarmekabler

Gulvvarmekabler har den fordel, at du kan få dem i mange forskellige længder, alt efter hvor stort et gulvareal de skal dække. Det er dermed en meget fleksibel måde at etablere gulvvarme på.

El-gulvvarmemåtter

Gulvvarmemåtter fås også i forskellige størrelser, og er en enormt nem måde at få etableret gulvvarme i hjemmet på. De har ikke helt samme fleksibilitet som kablerne, men til gengæld er det nemmere at få en jævnt fordelt gulvvarme med en varmemåtte, og så passer de ind i langt de fleste rum.

Huske at købe termostat med

Husk desuden også at medkøbe termostater til styring af varmen, da de som regel ikke medfølger. Med en termostat kan du regulere varmen, så gulvet altid har den rette temperatur, hvad enten det er sommer eller vinter, eller morgen, dag eller aften. Den omgivende temperatur ændrer sig nemlig hele tiden, så det bør temperaturen fra din el-gulvvarme naturligvis også kunne gøre.

loader
Indlæser...