NH-sikringer

Tavlemateriel i topkvalitet

Sikkerheden må og skal stå øverst på dagsordenen, når det handler om el-skabe i erhvervsøjemed. NH-sikringer fra Siemens, ABB og Siba opfylder de el-forhold, der rækker ud over din og min almindelige husstand. Installationer og kredsløb skal sikres mod overophedning og her spiller disse komponenter en afgørende rolle. De får systemet til at slå fra inden en kritisk kortslutning. Foruden selve indsatsen tilbyder vi sokler, skillestykker og andet tavletilbehør, men lad os først tage en basisgennemgang, så du får købt det rette materiel.

Hvordan virker en sikring i praksis?

Det lyder måske ikke umiddelbart logisk, men faktisk er der et svagt punkt inde i selve sikringen – det består af en metaltråd, som ganske enkelt smelter, når strømkapaciteten overstiger makspunktet. Farvemærkningen ser oftest således ud i dem du har derhjemme afhængig af antal ampere:

Grøn = 6 A

Rød = 10 A

Sort = 13 A

Grå = 16 A

Der er kun plads til den størrelse sikring, der passer i den pågældende installation. 

Find den rette type sikring og størrelse

Flink eller træg sikringstype

Foruden NH vil du støde på en lang række sikringsmodeller, som vi kommer ind på nedenfor. Der skelnes endvidere mellem såkaldte flinke og træge sikringer. Førstnævnte springer så snart strømmen når over sikringens maksimale kapacitet, dvs. hvis du har at gøre med en 6 ampere, slår den fra, når den nærmer sig 8 A, der ellers kunne få fatale konsekvenser. Den anden type er, som også navnet antyder, lidt sløvere i optrækket. De er skabt til at tåle en kortere overbelastning før de springer.

Diazed – den lille buttede

De gode gamle diazed-sikringer, der sidder i ældre gruppeafbrydere, lejlighedskomplekser og husstande er kendetegnet ved det lidt deforme design. Kroppen er bred, halsen tynd. Jo tykkere de er, desto mere modstandsdygtige er de overfor belastninger.

Neozed – til nye gruppeafbrydere

Neozed-udgaven fås i to størrelser nemlig D01 og D02, der tåler belastninger på henholdsvis 2 A til 16 A og 20 A til 63 A. 

Finsikring – til brug i forbindelse med lysdæmpere

Her er igen tale om et lidt atypisk design i forhold til traditionelle sikringer. De er af glas eller keramik og formet som en cylinder. Enderne er påsat metalkontakter. 

SENTRON – fleksible sikringsholdere og FUSE Switch disconnectors

Rundt omkring i landets industrier vil du stadig møde smeltesikringer i de respektive applikationer samt forskellige holdere eller afbrydere om man vil. Med SENTRON 3NP1-serien har Siemens givet et solidt bud på sikringsholdere til DIN/NH-systemer. Den fungerer sådan at sikringen trækkes ud af hovedstrømmen – og ikke som en lastafbryder. De findes i følgende versioner:

 • 1-, 3- og 4-polet

• DIN00 – 3 sikringer, 160 A–630 A

• Flade terminaler, boksterminaler eller til 60 mm skinnesystem

• M/U sikringsovervågning

ABB – skaber sikre el-forbindelser

Er ydeevne og pålidelighed øverst på din prioriteringsliste, bør du se nærmere på DIN og HRC-sikringsløsningerne fra det globale teknologiselskab, ABB. Udvalget dækker forbindelser lige fra 2 til 1250 A og 500 og 690 V. Skulle der opstå kortslutning kan du være vis på, at der ikke udledes gasarter. Du vil heller ikke have dyrebar nedetid, idet den berørte del af el-netværket er isoleret. Ønsker du et system med integreret overvågning, er det også muligt. 

SIBA – eksperter i rapid, mini, high- og low-voltage fuses

Tyske produkter er indbegrebet af driftssikkerhed og professionalisme. Siba GMBH har godt tag på alt, hvad der vedrører elektriske smeltesikringer og tilbehør. I mere end 70 år har de løst opgaver inden for overstrøms- og kortslutningsbeskyttelse, hvilket har resulteret i en produktportofølge på intet mindre end 10.000 sikringer. 

Vi har skaleret sortimentet til de hyppigst efterspurgte på det danske marked, og har dermed over 120 Siba NH-sikringer til hurtig levering, så du nemt kan få udskiftet NH00 samt NH000 på henholdsvis 63A, 80A og 100A eller hvad dit aggregat end kræver. Har du problemer med at skaffe en bestemt NH2 eller NH4 - type? Skriv til os på info@bels.dk – og lad os se, om ikke vi kan hjælpe. 

loader
Indlæser...