Kontakture

Kontakture bruges til at tidsstyring af elektriske installationer som lys inde og ude, hvidevarer, elektroniske låse, opvarmning m.m. Kontakture kendes også under navnene døgn- eller ugeur, tænd/sluk-ure, skumrings- eller tidsrelæ.

Kontakture kan bruges både i det private hjem, institutioner, kontor- og industribygninger.

De kan både bruges som præventiv indsats mod tyveri og indbrud, for at spare på elregningen og for at lette hverdagen, så det ikke er nødvendigt at gå og tænde og slukke installationer hver dag. 

 

Her kan du finde vores udvalg af kontakture. Vi har både analoge og digitale ure, samt ure, der kan styres via bluetooth eller smartphone. Urene fås med både time-, døgn- og ugestyring og med mellem 1-4 kanaler. Du finder også programmeringspakker og andet tilbehør.

 

Brug vores søgefelt i venstre side til at finde den vare, du søger.  

sort-descending
 • Paladin Dcf 77 signalmodtager

  Skaffevare

  Varenummer: 4022709209757
  Pris pr. Styk
  Vores pris 937,06 kr. 749,65 kr. Vejl. Pris 1.643,48 kr.
  Paladin - Logo
 • Eltako Kontaktur digital astro 2 kanal - Billede 1

  Midl. udsolgt

  Varenummer: 4010312603208
  Pris pr. Styk
  Vores pris 1.150,84 kr. 920,67 kr. Vejl. Pris 1.393,28 kr.
  Eltako - Logo

2 varer

Kontaktur til lysstyring

Kontakturet er også smart til lysstyring ude og inde. Skal du bruge et ur udendør, bør det have jord. Den udendørs lysstyring kan bruges til dekorativt lys i juletiden og til oplysning fra parkering til indgang og rundt om huset. Indendørs lysstyring kan sørge for at lyset er tændt på kontoret, når de første møder ind, og at det bliver slukket, når alle er gået hjem.

Kontaktur som tyverisikring

Mange bruger også kontakture som præventiv tyverisikring. Urene kan tænde og slukke for lys og musik, så det ser ud som om der er nogen hjemme. Brug gerne et ugeur, så du kan indstille varierede tider med forskel weekend og hverdag. Indstil uret, så det følger et mønster, der passer nogenlunde med dine sædvanlige vaner, så uret tænder, når du kommer hjem fra arbejde og slukker ved sengetid. Med de digitale kontakture kan du indstille flere forskellige døgn- og ugeprogrammer. Brug gerne et kontaktur med gangreserve, så uret stadig kan huske programindstillinger og klokkeslæt, selvom der har været et kortere strømsvigt.

Spar på strømmen med kontakture

Kontakturene kan også bruges til en række andre praktiske foranstaltninger og sørge for at opvarming, elektriske installationer og diverse maskiner m.m. slukkes, når der ikke er brug for dem. Så kan du spare på elregningen uden ekstra besvær med at rende rundt og tænde og slukke.

Mekanisk eller digitalt kontaktur?

Et såkaldt mekanisk eller analogt kontaktur fungerer noget anderledes end et digitalt kontakture. Begge har deres fordele.

Det mekaniske kontaktur er meget enkelt og let at programmere, men kan til gengæld ikke programmeres til særligt avancerede indstillinger. De fleste typer programmeres ved manuel indstilling.

De digitale kontakture har mere avancerede indstillinger, da de har indbygget hukommelse. De kan indstilles til flere forskellige programmer og med meget kortere intervaller end de analoge ure. Det betyder at du kan indstille det digitale kontaktur til sommer- og vintertid, ferieperioder og meget mere. Hvad det enkelte digitale kontaktur kan, afhænger også meget af modellen. Mange af de digitale kontakture kan styres via din smartphone, så du også kan fjernstyre dem.

Sådan virker et kontaktur

Kontakture er opbygget af et relæ, kontaktsæt og et mekanisk eller digitalt ur. Kontaktsættet er begrænset af max belastning og spænding ligesom andre strømstyrende kontaktsæt. Antal kanaler betegner hvor mange kontaktsæt uret har. Det vil sige at et kontatur med 4 kanaler, kan benyttes til fire forskellige apparater.

Derfor skal du tjekke, at dit kontaktur har korrekt maxbelastning i forhold til den planlagte brug. Uret styrer hvornår relæet i kontakturet tænder og slukker, og dermed også hvorår de tilstuttede elektrisek installationer tænder og slukker - uden at relæet er tændt, løber der ikke strøm gennem kontakt uret og så kan der ikke tændes.

Du kan både få kontakture til stikkontakter, hvilket ofte er mest praktisk til privat brug i boligen, og kontakture til el-tavler, der kræver mere kendskab til korrekt installation.

Har du nogle spørgsmål?

Kontakt os endelig på info@bels.dk hvis du har spørgsmål. Vores dygtige medarbejdere sidder klar i kundeservice for at hjælpe dig. Husk at  vi har dag til dag levering, når du bestiller inden kl. 17. Hos Bels.dk har vi over 50.000 el-artikler i vores sortiment - til nettets nok billigste priser og med lav fragt.

loader
Indlæser...