Kombiafbrydere
Kombiafbrydere: Sikkerhed og funktionalitet i dit elsystem
Nogle elektriske enheder har flere funktioner, dette gælder bl.a. en kombiafbryder. Her får du automatsikring og fejlstrømsafbryder i et og samme pladsbesparende produkt. Automatsikringen har i princippet samme egenskaber som en smeltesikring. Den sikrer, at strømmen slår fra, hvis du har gang i flere el-apparater end systemet er gearet til. Fejlstrømsafbryderen kender du måske bedre som HPFI relæ eller RCD. Den agerer nødbremse på dine elektriske installationer.
Vi har samlet over 200 fejlafbrydere her i kategorien. 10a, 13a, 16a herunder type b samt 20a er blandt de hyppigst efterspurgte. Følg informationen på siden, så du kan finde den afbryder, der opfylder kravene i din industri. Er du indehaver af et solcelleanlæg kommer disse fejlstrømsafbrydere i højeste kvalitet dig også tilgode. Det smarte ved en kombiafbryder er, at den kun afbryder det nødvendige ved afledningsfejl – resten af installationen forbliver i drift.
Vælg pålidelige kombiafbrydere til en effektiv beskyttelse af dit elsystem
Uanset branche er sikkerheden omkring el altgørende. Derfor tilbyder vi udelukkende afbrydere fra erfarne el-materielproducenter som Schneider Electric, AEG, ABB, Eaton og Siemens. De tager alle kyndigt hånd om belastningsstrøm, udløsekarakteristik og afledningsstrøm i hver eneste kombinationsafbryder. Bruger du en af disse i tavlen, kan du være sikker på, der ingen risiko er for at få stød. Samtidig beskyttes øvrige komponenter, maskiner og bygningen, hvori de er tilsluttet.
Når du ved hvor mange ampere og volt, kombiafbryderen skal trække, benytter du blot vores filterfunktion til at sortere udvalget. Sortimentet spænder over enheder på 4A og op til 125A. Vi fører afbrydere i IP20, IP21 og IP 40-klassen. IP-klassificeringen består af to cifre. Det ene dækker over hvor stor kapslingen er, eller rettere sagt, hvor stor en genstand, den kan rumme. Det andet tal refererer til tætheden.
Du skal kende de konkrete testkrav, førend du installerer en kombiafbryder. Tag altid højde for, om det er til indendørs eller udendørs brug. Overvej også hvorvidt der er tale om eksplosive arbejdsmiljøer eller om elinstallationerne udsættes for højtryk. For at fastslå dette og vælge den rette fejlstrømsafbryder kan du ikke nøjes med at se på IP-standarder. Læs mere om dette i næste afsnit.
Vi har nok alle prøvet at strømmen er gået, og vi derfor ikke kan bruge vores PC. Dette sker altid ubelejligt. Med denne løsning, kan kollegerne i overetagen fortsat arbejde, selvom strømmen går på dit kontor.
Optimer sikkerheden med vores udvalg af kvalitetskombiafbrydere
En kombiafbryder er en ideel løsning på et isoleret kredsløb. Den placeres typisk efter hovedledningen i gruppetavlen. Inden du indsætter sikringsmateriel i et elektrisk anlæg, skal du beregne belastningsstrømmen dvs. hvor meget stikkontakten maksimalt må belastes. Dette kan du gøre ved hjælp af Siemens dimensioneringsværktøj, Simaris Design.
Brug ikke en 13a kombiafbryder fremfor en traditionel 10a, medmindre overstrømsbeskyttelsen på den gamle installation er verificeret. De gængse størrelser er 10a, 13a, 16a og 20a svarende til 2300, 2290, 3680 og 4600 watt. Antallet af ampere indikerer den størst tilladte belastningsstrøm, mens el-apparatets maksværdi vil fremgå af maskinen. Kender du disse faktorer, kan du finde en fejlstrømsafbryder type b til fx kranstyring.
Alt elektronik kan fejle – derfor bør du som minimum teste afbryderen en gang årligt. En kombiafbryder er udstyret med en prøveknap. Afbryderen skal koble ud så snart du trykker på denne. Gør den ikke det, og er installationen ellers fejlfri, kan det tyde på fejl på sumtransformer, udløserspole eller selve afbrydermekanismen. Test i øvrigt også fejlstrømsfunktionen i forbindelse med idriftsætning.
Lynnedslag kan koste dyrt, hvis det rammer et industrianlæg. Også af den grund er en afbryder i topkvalitet værd at bruge penge på. Den vil sikre mod kapacitative afledningsstrømme og mindsker risikoen for utilsigtet udkobling. Skulle lynet slå ned, vil der i praksis fortsat være lys i parkeringskælderen for at tage et konkret eksempel.
Har du solcelleanlæg skal du være opmærksom på hvilken type RCD-beskyttelse, der er påkrævet. Forelægger der dokumentation for, at din inverter er sikret mod fejlstrømme, bør du kunne anvende RCD type A. Er det ikke tilfældet, kræves en type b kombiafbryder. For mere info om indirekte berøring af brugsgenstande og brandsikring af grønne energikilder, tjek venligst sikkerhedsstyrelsens hjemmeside.
Kombiafbryder i 10a, 13a, 16a, eller 20a? - Stort udvalg på bels.dk
Vi går 100% ind for el-sikkerhed. Som privat forbruger og erhvervsdrivende skal du kunne stole på, strømmen slår fra ved overbelastning. Trods den høje sikkerhed på type b boliginstallationer, kan uheldet være ude. Tænk derfor over at have professionelt udstyr til brandbekæmpelse ved hånden og optimal flugtvejsbelysning. Du kan læse mere om brydetider på automatsikringer og MCB på elsikkerhed.dk.
Her på shoppen finder du mange slags kombiafbryder fra markedsanerkendte brands. Som om det ikke var nok, sælger vi dem til attraktive priser. Størstedelen af afbryderne er lagervarer, men har du brug for en, der opfylder særlige sikkerhedskrav, skaffer vi den gerne hjem. Kort sagt leverer vi alle former for stærkstrøms- og dinskinne materiel.
Brug gerne søgefunktionen, så du let kan finde en fejlsstrømsafbryder med den rette indbygningsdybde. De findes i flere bredder og ligger dybdemæssigt fra 43,7 mm til 69 mm. Som tommelfingerregel skal du søge efter en kombiafbryder type b, hvis der er begrænset plads i el-tavlen. En type b afbryder detekterer DC strømme i deres rene form dvs. over 6mA, hvorimod en RCD device type A kun opfanger pulserende AC og DC strømme.
Er du i tvivl om, om det er en 10a, 13a eller måske 16a eller 20a kombiafbryder, du skal bruge? Eller er du afhængig af hurtig levering for, at din kunde kan få sine maskiner op at køre? Vi sidder klar til at guide dig i købsfasen på info@bels.dk.