CEE- Stik / Kraftstik

CEE-stik – kraftstik til byggepladsen

Her på siden finder du CEE-stik og tilbehør til enhver driftig byggeplads. Vi forhandler kvalitetsbrands som Bals, ABB, ceag, Max Fodgaard, SafeExIT, Schneider Electric, Karl Dose og Mennekes Elektrotechnik til nettets nok billigste priser. Vores sortiment indeholder stikpropper, forlængerled og fasevender. Mange af shoppens el-artikler er lagerførte, såsom låsbart og combi udtag, og kan leveres fra dag til dag – alt andet til ex-installation og lignende skaffer vi hjem hurtigst muligt.

CEE-stik til alle elektriske behov

I ”gamle dage” kørte man typisk med 220V i Nordeuropa. Herhjemme opererer man i dag med to standardspændinger, så spørgsmålet er om dit byggeprojekt kræver et 230V eller 400V udtag og hvad et CEE-stik egentlig er?

Skal du indfri en families drøm om et splinternyt parcelhus på en ny-udstykket grund, ja - så er adgang til byggestrøm en nødvendighed. Uanset hvilken el-opgave, du står overfor, har vi installationsmateriellet heriblandt byggepladstavler. Alt i vort sortiment, det være sig CEE- tilslutningsledning, variobox og udtag til skurvogn mv., er internationalt sikkerhedsgodkendt af IECEE, da kvalitet og arbejdsmiljø har førsteprioritet.

Du kan kende forskel på kraftstikkene, som de kaldes grundet deres robusthed, ved at se på farvekodningen. Dem på 400V kraftspænding har røde dæklåg og er absolut NO-GO at pille ved, medmindre du er autoriseret elektriker. Blå CEE-stik er på 230 V og bruges til visse formål i private boliger. Førstnævnte har to faseledere, et blåt er enkeltfaset og med en nulleder.

Med IP44-kapsling beskyttes udendørsstik på husmuren mod regn og vandstænk. Går du op i IP67-klassen, tåles et højere vandtryk og endda kortvarig nedsænkning. Ynder du at tage på camping, stikke afsted i lystbåd eller tage på musikfestival, vil du støde på kraftstik. Her er det også vigtigt at el-tilslutningerne holdes fri af støv og fugt. Arbejder du med kemikalier, findes der særligt modstandsdygtige CEE-stikkontakter.

Alt efter anvendelsesområde er der en bestemt fatningstype og husstørrelse. Hos os finder du varianter til udvendig vægmontering, vinklede og lige panelstikdåser samt CEE stikdåser til planforsænkning. Kombi- kontakterne kan tilsluttes ledning med det samme, dog findes der udgaver med sikringssokkel og klemmer uden ledninger.

I forhold til strømstyrke er 16a og 32a blandt de hyppigst efterspurgte, men vi leverer gerne industrikontakter på 63A og 125A med 5 poler. Og hvis du gerne vil have hånd i hanke med hvor meget strøm, der går til at holde udespaen kørende, kan vi varmt anbefale at se nærmere på vores udvalg af digitale og mobile elmålere med CEE-kobling. De er MID godkendt og kan bruges til afregning.

Sikker installation med kraftstik

Det er muligt, at dine kunder er utålmodige efter at rykke ind i de nye, flotte omgivelser eller chefen presser på, da ordrebogen er fuld, men håndværk må aldrig blive hastværk, så din og andres sikkerhed sættes over styr. Det skulle nødig ende med el-ulykker og elbrande fordi, du får sat stikket i en forkert dåse med en frekvens eller spænding, der ikke passer.

Hos Bals Deutschland har de sørget for at beskyttelseskontakternes positioner aldrig forveksles i forhold til kilegangen. Stikket er mærket med et ø og forbindelseskraven er udformet med en rille, så du ikke får byttet rundt på systemerne.

Den store diameter på beskyttelseslederstiften kontra fasestiften sikrer, at du ikke kan forbinde til fasebøsningen. Der er således dobbelt sikkerhedsanordning. Sikkerhedsniveau, ydeevne og holdbarhed er i højsædet hos vore el-leverandører. Ingen er kommet sovende til IEC 60309-1, 60309-2, EN 60309 del 1 og 2 standardiseringerne.

Savværker, lufthavne og hospitaler er steder, hvor der skal tages højde for hyppig tilslutning og afbrydelse. Snakker vi barske arbejdsmiljøer er COOPER CEAG og COOPER Crouse Hinds som de største udbydere af eksplosionssikkert elektrisk materiel altid på pletten. Fodgaards team i Hvidovre følger troligt i hælene.

CEE-stik montering

For korrekt montering af stik til kraftspænding kan du få brug for en overgang dvs. en adapter eller omformer samt et diagram alt efter hvor mange poler, du har med at gøre. Denne guide til 400 volt-fase er KUN vejledende. Drejer det sig om et el-projekt hjemme i privaten, skal du kontakte en fagmand.

400 volt-fase (L1 eller R, normalvis brun leder)

400 volt-fase (L2 eller S, normalvis sort/hvid leder)

400 volt-fase (L3 eller T, normalvis sort eller grå leder)

Nul (N, normalvis lyseblå leder – sort, hvis installationen er fra før år 1970)

Beskyttelsesleder (PE, normalt gul/grøn-leder – rød, hvis elinstallationen er fra før 1970’erne)

I denne fremføring er nul-lederen ikke nødvendig (bruges ikke for at opnå 400 V). 230 V fremføres i samme forbindelse.

Her på shoppen fører vi bl.a. krydsfordelere og CEE Schuko adaptere, så du trygt kan tilslutte strøm via dansk stiksystem. Vi dækker dig ind fra start til slut med professionelt bore- og skrueværktøj samt måle- og nivelleringsudstyr – på den måde får du glæde af CEE-stikket i hele dets levetid og kan placere kablerne pænt og sikkert.

loader
Indlæser...