Kabelkanal

Kabelkanal: Effektiv kabelføring til en organiseret installation

Føler du, der ligger kabler her, der og alle vegne? Med vores brede sortiment af kabelkanaler får du hurtigt skik på kabelrodet. Sortimentet spænder over kanaler til hjemmet samt alle industrier og erhverv. Du kan både skjule de få ledninger til TV og elektronik, men også føre kabler rundt på en overskuelig måde i en større ejendom eller industrihal.

Der er dog en ting, du skal være opmærksom på. De ledninger, du skjuler i en kabelkanel af plastik, skal være dobbeltisolerede dvs. have et lag isolering indvendigt og udvendigt. Er du i tvivl om de er dobbeltisolerede, kan du tage et kig på dine lamper. Lampeledninger er kendetegnet ved at kobbertrådene har hver sin farve. Yderst ligger et ekstra lag isoleringsmateriale, som har samme farve som ledningen.

Vælg den rette kabelkanal til dine behov

Der kan være situationer, hvor du ikke har mulighed for at montere kabelkanal med skrue. Måske har du ikke værktøjet eller også vil du ikke lave mærker i vægge og lofter, hvis du bor til leje. I så fald kan du med fordel vælge en kanal med selvklæbende tape. Det er heller ikke ligegyldigt, om den er grå eller af metal, da formålet jo er, at det skal se pænt ud og være tilstrækkeligt belastbart.

Driver du industri, stilles der andre krav til kabelføringen og også her kan vi være dig behjælpelige med robuste kabelkanalløsninger. Vi tilbyder brands som Obo Bettermann, rehau, Fix-Pro samt Schneider Electric installationskanaler. Dette gør vi fordi, vi er tilhængere af, at gøre kabelføringen så enkel, smart og sikker som muligt.

Det er altså ikke kvaliteten, du skal tage stilling til, men om du skal bruge kanalen til gulv, loft, fodpanel eller i et hjørne. Det kan også være, du leder efter en kabelkanal til udendørs brug. Uanset formål og dimension kan du nemt få samling på ledningerne med en af de mere end 100 typer kabelkanaler, vi forhandler.

Hvis vi kan gøre dit installationsprojekt bare en smule lettere, er vi godt tilfredse. Derfor opridser vi de føringsveje, kunderne typisk efterspørger. Er det ikke er en af dem, du har brug for, kan du lade dig inspirere af karussellen ”mest populære”:

Hvid eller sort kabelkanal?

Begge farver er og bliver formentlig ved med at være moderne. Er du lidt farveforskrækket går du ikke galt i byen ved at købe en kabelkanal i en neutral farve. De vil passe fint ind i stuen, på kontoret såvel som i ældre og nyt byggeri. Er der tale om ujævne vægge findes der også løsninger nemlig fodpaneler med elastiske forbindelseslæber.

Ligegyldigt hvilken udfordring du står overfor omkring el, eller hvilke farvemæssige præferencer du har, er der råd og vejledning at hente her på shoppen. Hvor hvidt lysner, kan sort skabe en flot kontrast.

Overvej en klassisk hvid kabelkanal med kabelholder (https://bels.dk/da/kabelkanal-100x130-mm-hvid-ral-9010-4012195042297), så du kan gå direkte til opgaven med at føre ledninger. Du får her en 100 mm blyfri plast kanal som holder længe og er sundhedsmæssigt forsvarlig at bruge i el-arbejdet. Til et mørkt butiksgulv eller butiksloft er en sort model et sikkert valg til at skjule ledning, der ikke kan mures ind.

Buet kabelkanal og vinkel

At gemme ledninger af vejen er klogt på flere måder. Det skaber visuelt ro i rummet og gør det behageligt og trygt at færdes, hvis du fx er nødt til at føre kabler tværs over eller langs gulvet. Det kunne fx gøres med denne som er blødt buet https://bels.dk/da/hager-kabelkanal-m-buetlag-sl18x75-g-4012740138192. En buetformet kanal render du ikke og falder over, og den gør ikke nær så ondt at støde foden ind i som et bordben.

Apropos bordben er der gode muligheder for at gemme kabler til diverse IT-udstyr i en kanal beregnet til skrivebord og hjørner. Kabelkanaler som denne https://bels.dk/da/hjorne-indvendig-25x25mm-hvid-4012196502219 er hager eksperter i at fremstille.

Skal kablet trækkes langs et fodpanel, råder vi dig til at se udvalget af SL-L fodlister. Disse kanaler er skabt med låg og bund, du hurtigt kan klikke på. Brug det tilhørende endestykke og vupti! Din datateknologi kan nu følge med udviklingen, og kablerne bliver samtidig lettere at servicere.

Slut installationen pænt af

Når du alligevel er godt i gang med at skjule kablerne, glem da ikke det rette endestykke. Vi fører en lang række tilbehør til føringsveje i forskellige størrelser og udformninger bl.a. disse https://bels.dk/da/hager-endestykke-til-br70130-ph-4012740123877 fra tehalit serien. Selvom ledninger i dag kan holde til meget, er det klogest ikke at bøje og vride dem. Det kan nemlig resultere i uforholdsmæssig stor udstråling og du risikerer at bryde isoleringen.

Dette kan udgås med en hjørne kabelkanal, som både holder dem på plads og skåner dem for unødig slitage.

Skab orden og æstetik med kabelkanaler fra Bels

Går du som mange andre op i boligindretning, behøver du ikke give afkald på elektronik og gadgets blot fordi, selve udstyret ikke er pænt at kigge på. Uanset hvilken type kabelkanal du vælger, vil du få et stilrent look. Om den er i sort eller hvid plast, alu eller stål farvet, vil den pynte på installationen.

Kabelkanaler i kunststof og metaller er ikke kun for æstetikkens skyld – de er utroligt praktiske. Skal du tilslutte nye enheder kan du hurtigere danne dig overblik over hvilke ledninger, der hører til hvad, når de er samlet i en eller flere kanaler. Om det er få eller 29 kabler, du skal holde rede på, har vi en solid, pæn ledningsskjuler til formålet.

Vi tilbyder kanaler med tape på bagsiden, typer du skruer fast eller monterer ved hjælp af montagelim. På shoppen finder du bl.a. installationskanaler i metal fra Tehalit og OBO, så du på en nem og overskuelig måde kan føre kablerne rundt i storkontorets og produktionsmiljøets gulv.

Skal du bruge en udendørs kabelkanal (https://bels.dk/da/kanal-indvendigt-hjorne-hvid-5705157186199) i hvid, UV-bestandig plast til beskyttelse af kabler til varmepumpe, klarer vi gerne den. Iniba kanaltilslutninger, hjørner og vinkler findes også i sort og grå. En 90 graders op/ned vinkel samler dobbeltrør med isolering, kabler og kondensslange i én komplet løsning. Er stålrør det optimale for dig til ledningsføring, leverer vi sådanne i små og store ordrestørrelser.

Kabelkanaler i træ, metal eller plast? - Stort udvalg af kvalitetsprodukter på bels.dk

En glat, neutral overflade er alt andet lige pænere at se på end kabler, der snor sig på kryds og tværs. Spørgsmålet er, hvilket materiale og udtryk du ønsker, din kabelkanal skal have samt hvilke krav, den skal opfylde.

Skal kanalen være af træ, så den passer perfekt ind i sommerhuset, støtter vi dig 100% i sådan et DIY-projekt. Tag gerne et kig på vores mange akku-værktøjer. Med professionelt el-værktøj i hænderne kan du sikre dig et præcist snit og nyde resultatet af en hjemmelavet 20x20, 40x60 eller 100 mm kabelkanal. Alternativt kunne en ideel løsning være en mini selvklæbende kabelkanal (https://bels.dk/da/minikanal-selvklaebende-md7-7x12-5mm-hvid-4012196493098) eller en Optiline.

Vi kan godt lide dansk design, men er du på jagt efter en d line kabelkanal a la Arne Jacobsen, Knud Holscher & Bjarke Ingels, må vi sende dig videre i din søgning. Til gengæld kan vi levere de lækreste designlamper Poul Henningsen har beriget vores designkultur med. Mon ikke også, vi kan sælge dig det fornødne kabelmateriel dertil til en skarp pris.

loader
Indlæser...