Kabelstiger

Kabelfremføringssystemer i særklasse

OBO Bettermann, Legrand og Schneider Electric byder alle på kabelstiger i sublim kvalitet. Vi forhandler godt 150 forskellige af disse i størrelser fra 100 mm og opefter til brug på skoler, hospitaler og en lang række andre industrier. Udgaverne KHZ, KHZP og KHZPS kan vi også sagtens skaffe dig. 

Hold skik på kablerne med OBO stiger

Denne tyske producent har igennem mere end 100 år skabt et imponerende sortiment af kabelholdersystemer. Heriblandt findes både nittede og svejste kabelstiger, formdele, beslag samt stiger til dig, der har med ekstra stor spændvidde at gøre. Marinenormer, ja – også dem har de en løsning til, så skibene kan lægge trygt til og fra land. 

Nittet kabelstige

LG-serien fås i længder af 3 og 6 meter og er åbne opadtil (der skelnes mellem NS og VS-typer). Den består af stiger med perforeret sidevange og pånittet C-profiltrin, hvortil der alt efter ønsket skærmdæmpning kan tilkøbes låg med vrider. Der findes forskellige koblingssæt.

Svejst kabelstige

LCIS er OBOs alsidige bud på kabelstiger med indsvejsede C30-profilsprosser. Også disse udgaver er åbne opadtil og er endvidere kendetegnet ved sammenrullet sidevange, som gør stigen ekstra stærk og beskyttet i kanten. Til fastgørelse skal du have fat i klemmestykkerne LKS 40 samt kabelbøjle 2056. 

Behov for stor spændvidde?

Er afstandene store gå da efter WKL og WKLG-modellerne. Der fås deleskinner, så du kan holde rede på hvilke kabler, du har med at gøre. Du vælger selv om, skinnen skal monteres i gitter-, kabelbakke eller kabelstige med OBOs nye klemstykke - eller du hælder mere til en traditionel bolt og møtrik. Skulle der opstå brand, kan du sætte din lid til samleholderne Grip ”M” 15 i metal, der kan benyttes til væg- og loft. Låsen tilgås uden brug af værktøj. 

Robuste stiger til maritimt brug

Krydstogtskibe, offshore- og boreplatforme kræver et væld af kvalitetselektronik for slet ikke at tale om militærets skibshangar. Skibstigerne fra OBO er svejste og fås med forskellig sidehøjde. Flere af varianterne er grundet med SIGMA-WELD 199, andre hot-dip galvaniserede, pulverlakerede eller udført i ren aluminium. Model A2 og A4 er formet i rustfri stål og tåler derfor bølgesprøjt fra det store, åbne hav. 

Alle har de trapezformede trin med perforering og åben bund eller nedad. Hvor trapez er til ensidet kabelføring, giver Z-sprosserne mulighed for dobbeltsidet kabelinstallation. Få det fulde overblik over belastningskapacitet på OBOs hjemmeside.  

Legrand kabelstige – blandt dansk byggeris foretrukne

Er kabelfæstigelsen i den lette eller medium ende af skalaen? Så har Legrand Scandinavia med garanti en ideel løsning til dit el-installationsprojekt og nybyggeri. De er blandt verdens førende på området. Serien LIGHT GLO-4 og MEDIUM GLO-4, alle med hullede sidevanger, samles hurtigt med de smarte koblinger, der ikke kræver værktøj. Vertikalbøjninger, t-stykker, låg, clips og hjørner mv. er lige så intuitive at have med at gøre. Model G og E er fremstillet i hhv. galvaniseret og el-galvaniseret plade. Skal der varmgalvanisering til i netop din opgave, gå da efter type X. Rustfri kabelstiger er mærket med RS. 

Schneider – når arbejdsmiljøet stiller store krav til kabelstigerne

Også hos Schneider behøver du kun handle dit installationsmateriel ét sted. Standarderne IEC 61537, UNE EN 50102, UNE EN ISO 9227, DIN 4102-12 til brandresistens E90 er vinget af. Producenten har opnået Det Norske Veritas og UL-godkendelse og byder på et komplet udvalg af kabelstiger til væg-, gulv- og loftsmontering, mens universalsamlingen gør det til en leg, hvad enten du har med datakabler eller væske- og gasføring at gøre. 

Sideprofilerne er kendt for deres særligt høje belastningsværdi. Som standard er de sekskantede uanset bredde – dog fås visse dele med enten ovale eller flade trin. Overfladen er rustfri stål, zinkpox (mere om denne senere), varmgalvaniseret eller – og hold nu fast, sendzirmirgalvaniseret – en proces opkaldt efter Tadeusz Sendzimir, en polsk ingeniør, som fik den geniale ide at skabe et kombineret båndgalvaniserings- og varmforzinkningsanlæg. Derved opnås en permanent korrosionsbeskyttelse i ikke-aggressive miljøer. 

Står du derimod overfor at skulle installere kabler i rum med høj og nærmest evig fugtkondensation, ja så luftforeningen tilsvarende stor og du bør overveje zinkpox-behandling, som forener varmgalvanisering med epoxylak. 

loader
Indlæser...